Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 1-2c

Dag allemaal,

In onze klas zitten 28 kinderen.
Dat zijn in groep 1: Feline. Ferdinand, Jefta, Jocelyn, Lana, Lize, Lindy, Loïs, Oliver, Scott, Thoams, Tomas, Veerle en Zedek.
In groep 2 zitten : Daan, David ,Eva, Hidde, Geert, Joas K., Joas R., Leah, Lisa, Lorena, Marlinde, Rhodé, Ryan en Thieme.

Onze juffen heten: juf Marga en juf Marjan. Juf Marga  is er op maandag, dinsdag, woensdag en soms op donderdag en soms  op vrijdag. Juf Marjan is er op de dagen dat juf Marga er niet is. Dus op donderdag of vrijdag.

We zijn  nu twee weken op school en hebben het goed naar ons zin. In de kring inventariseerden de onderwerpen waar we over willen gaan werken dit schooljaar. Dat zijn er heel veel: lente, zomer, herfst, winter, vlinders, de dierentuin, verkeer, winnie de pooh, en nog veel meer.
We hebben met elkaar het eerste thema al gekozen en dat is: verkeer, onderweg naar school.
U zult er wel een keer foto’s van zien.

Groetjes van de kinderen en de juffen uit groep 1/2c

Nieuws groep 1-2c

 


Op donderdagmiddag 20 april was het dan eindelijk zo ver: we mochten optreden voor onze (groot)ouders en andere belangstellenden.
Van tevoren hadden de kinderen bedacht welke liedjes we zouden gaan zingen, dat we koorkleding aan moesten, dat we met een 'koormap' moesten zingen en dat er een dirigent moest zijn.
Dus dat hebben we allemaal geregeld met elkaar.

Leah en Geert zijn allebei een poosje dirigent geweest. We begonnen met het zingen van eerbiedige liedjes. Daarbij gebruikten we onze liedmap.
Daarna gingen we liedjes zingen die we bij het thema muziek geleerd hadden, zoals "Tam tam tam tam, daar komen muzikanten aan" en "Kijk, daar komt de fanfare aan". Bij die liedjes gebruikten we onze zelfgemaakte instrumenten. We hadden in de afgelopen weken een panfluit, een gitaar en een sambabal gemaakt. We mochten bij het concert kiezen voor de gitaar of de sambabal, zoals op de foto te zien is.
Tenslotte hebben we laten horen hoe goed we al Engels kunnen zingen. Wat we zongen, lieten we ook zien met onze bewegingen: Clap your hands (klap in je handen), touch your shoulders (raak je schouders aan) enz.

Na afloop kregen we een groot applaus en vroegen de mensen in de zaal om een toegift, nog een lied. En dat hebben we gedaan. We hebben het erg leuk gevonden om op te treden.

 

Gepubliceerd op 20-04-2017 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2c

Bekeken: 143 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |