Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 1-2d

Onze klas 1-2 D is een heel gezellige klas. We hebben op maandag, dinsdag en woensdag juf Ria en op donderdag en vrijdag is juf Wilma in onze klas. De eerste schoolweek was gelijk al leuk. Omdat het zulk mooi weer was, hebben we een waterfeest gehouden. Dat was leuk!!!

In onze klas zijn 20 jongens en 8 meisjes. Er heten 3 jongens Aron. Toen we deze foto maakten, was één van de drie ziek. Hij staat dus helaas niet op de foto.

Flip de beer is onze logeerbeer. Hij mag dit schooljaar elk weekend met iemand mee naar huis.

We hopen dit schooljaar veel leuke dingen met elkaar te doen. Houd u de website in de gaten. Er zullen regelmatig foto’s van onze klas op staan.

 

Nieuws groep 1-2d

 


Vanmorgen kwam er een echte dirigent in onze klas! Dat was heel leuk. Toen de dirigent binnen kwam, gaven we hem een applaus. Dat hoort bij een echt concert ook.
De dirigent heeft ons van alles verteld. Als eerste liet hij zijn dirigentenpak zien. We zagen dat zijn colbert er wel erg apart uitzag. Aan de voorkant kort en aan de achterkant juist heel lang. Onder die lange jas, draagt een dirigent een vestje. Dat heet een gilet. Ook zijn schoenen vonden we erg mooi. Het waren van die glimmende lakschoenen! Marije mocht de jas van de dirigent passen. Hij was natuurlijk veel te groot;).
Ook heeft de dirigent vertelt hoe hij dirigeert. Dat wisten we wel… Een dirigent zwaait met zijn armen, zeiden de kinderen. Maar deze dirigent had ook een stokje meegenomen. Een stokje met een balletje van kurk gemaakt . Dat stukje kurk houdt hij in zijn hand en daar zie je niets meer van. Als hij dirigeert zie je alleen het witte stokje. Zo’n stokje is handig voor de mensen van het orkest of van het koor die wat verder bij de dirigent vandaan staan. Dat stokje zie je altijd!
Ook zongen we het liedje Rom bom bom………We letten goed op de dirigent. Of we hard of zacht, snel of juist langzaam moeten zingen. De dirigent moet ook wel streng zijn, vertelde deze dirigent. Alle mensen moeten naar hem kijken en tegelijk beginnen en stoppen. We deden het heel goed. Ook mochten de kinderen zelf dirigent zijn. De andere kinderen mochten gaan staan en de dirigent begeleidde het zingen. Dat ging goed!

Aan het einde hebben we de dirigent hartelijk bedankt! De dirigent ging buigen, wij klapten heel hard en Marinte en Justus gaven de bloemen aan de dirigent. Hij kreeg een mooie bos gele tulpen van ons.

Gepubliceerd op 03-04-2017 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2d

Bekeken: 149 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |