Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 1-2d

Onze klas 1-2 D is een heel gezellige klas. We hebben op maandag, dinsdag en woensdag juf Ria en op donderdag en vrijdag is juf Wilma in onze klas. De eerste schoolweek was gelijk al leuk. Omdat het zulk mooi weer was, hebben we een waterfeest gehouden. Dat was leuk!!!

In onze klas zijn 20 jongens en 8 meisjes. Er heten 3 jongens Aron. Toen we deze foto maakten, was één van de drie ziek. Hij staat dus helaas niet op de foto.

Flip de beer is onze logeerbeer. Hij mag dit schooljaar elk weekend met iemand mee naar huis.

We hopen dit schooljaar veel leuke dingen met elkaar te doen. Houd u de website in de gaten. Er zullen regelmatig foto’s van onze klas op staan.

 

Nieuws groep 1-2d

 


Vanmorgen (7 april) hebben we voor de ouders de “Carnaval des animaux” opgevoerd. Dat is een muziekstuk over verschillende dieren. Alle kinderen hebben een dierenmasker gemaakt en we liepen al zingend in een optocht naar het speellokaal. Daar deden we met elkaar een welkomstwoord aan de ouders. Daarna las Mart voor wat we gaan doen. Alle kinderen zeiden een gedichtje op over een dier. Er waren 5 verschillende dieren. De leeuw, een halfezel, een schildpad, een olifant en een kanarie. Na het gedicht klonk de muziek die bij het dier van het gedichtje hoorde. De schildpad was bijvoorbeeld in het gedichtje heel langzaam. Hij heette slome Hein. De muziek was ook erg langzaam en de kinderen kropen daarna ook heel langzaam over de vloer. Steeds langzamer………..

Na onze dierenvoorstelling las Luuk voor wat we nog meer deden. Een quiz voor de ouders. Zij moesten raden welke muziek bij welk dier hoort. Best wel moeilijk. Maar de ouders deden het goed. Zij kregen een diploma “muziek luisteren” van ons.

Daarna kregen we een groot applaus van de ouders en maakten de kinderen een buiging. Hierna gingen we weer zingend naar onze klas.

Gepubliceerd op 08-04-2017 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 1-2d

Bekeken: 144 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |