Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 3b

Wij zijn groep 3b......
We zitten nu een paar weken op school na de zomervakantie.
En weet u? We hebben al 8 letters geleerd! Van die letters kunnen we ook weer woordjes maken. Knap he?
We leren zelfs al ‘aan-elkaar-schrijf-letters’!!

 

In groep 3 leren we niet alleen lezen en schrijven, maar ook rekenen. Daarnaast hebben we wereldoriëntatie, verkeer, sociale vorming, Engels, muziek, hoeken en crea. Die vakken doen we meestal ‘s middags.
Op maandagmorgen gaan we naar een hele grote gymzaal! En gelukkig gaan we ook nog wat vaker naar buiten om daar te spelen. Want het is best wennen, het grootste deel van de schooldag aan je tafeltje werken.

De juffen zijn erg trots op ons, want we hebben al veel geleerd en gaan nog veel meer leren!

Groetjes van groep 3b en de juffen

Nieuws groep 3b

 


In de maanden maart en april gingen onze taalthema’s over ‘de schat’ en ‘kunst’. Hier hebben we een leuke hoekenronde over gehad. We combineerden deze twee thema’s tot een nieuw thema: kunst(&)schatten.
Elke donderdagmiddag zijn we hard bezig geweest met diverse hoeken. We deden dit klas doorbrekend, met alle groepen 3. Zo kon het dat je elke week weer bij een andere juf, in een andere klas zat.
We deden gezelschapsspelletjes, we verfden een portret, we hebben een schatkist bekleed, we typten een zelfgemaakt gedicht op de computer (m.b.v. ouders), we bestudeerden kunstwerken, we hebben een mooie munt gekleid, we maakten een schatkaart en schreven een tekst in geheimschrift.

Naast de hoekenserie op donderdagmiddag maakten we ook nog wat kunstwerken tijdens de crea-les. En we maakten een scheepje in een fles. Natuurlijk keken we ook op het digibord hoe je zo’n scheepje in een fles kunt bouwen.

Omdat we zo trots waren op wat we allemaal gemaakt hadden, hebben we aan het eind van de thema’s een kijkmiddag gehouden. Alle vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes waren uitgenodigd. En omdat we weten dat er een hongersnood in Afrika is hebben we gelijk wat geld opgehaald voor dit goede doel. Een toegangskaartje voor het ‘museum’ koste 0,50 cent, maar ook de kustkaart die we zelf gemaakt hadden, speciaal voor dit doel.
Verder kon er in het restaurant limonade gekocht worden voor 0.50 cent. Zo hebben we met alledrie de groepen 3 totaal 85 euro opgehaald.

Er kwamen veel mensen kijken in ons ‘museum’. We vonden het een heel erg leuke middag!!

Gepubliceerd op 01-06-2017 door Elske Egas

Categorieën: categorygroep 3b

Bekeken: 49 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |