Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 4a

Wij zijn Mart, Nadine, Emeth, Capser, Elise, Levi, Jille, Rebecca, Bart, Levi, Joas, Aron, Jedida, Daniël, Arie, Julia, Marijke, Chris, Tom, Ruben, Benthe, Sylke, Stefano, Romy, Rosaliek, Anne en wij zijn groep 4a.Op de foto ziet u ons op het speeltoestel. Alleen staan Levi en Jille er jammer genoeg niet op.
Onze juffen zijn juf Kortleven, die is er op woensdag en donderdag, en juf Renes. Die is er op maandag, dinsdag en vrijdag. 
We zijn inmiddels al 3 weken begonnen. In het begin was het soms wel een beetje wennen omdat het anders gaat dan in groep 3. We gaan in groep 4 veel leren: de tafels van 1 t/m 10,  sommen tot 100 en elke week woordpakket woorden.
Ook werken we in hoeken, daar zijn we deze week weer mee begonnen. Daarom ruikt het soms heerlijk naar appels met kaneel in onze klas want in een van de hoeken maken we onze eigen appelmoes!!

We hopen met elkaar op een fijn en gezellig schooljaar. En u bent natuurlijk van harte welkom om in onze klas te komen kijken en te zien waar we allemaal mee bezig zijn!

Nieuws groep 4a

bericht zoeken:
 Zoeken

 

De afgelopen weken is er in groep 4a gewerkt rond het thema kastelen. In de hoeken zijn de kinderen enthousiast aan de slag gegaan. Er zijn prachtige schilden ontworpen, ridderhelmen en jonkvrouwenhoeden gemaakt, er is informatie gezocht op de...

 
gepubliceerd op 21-03-2017
 
 

Werken met een kunstenaar in de klas stimuleert om door te gaan!
Gewoon met kleurpotlood aan de slag.
Fouten maken en overnieuw beginnen was niet aan de orde.
Fantasie gebruiken en je eigen tekening met andere "kunstenaars"ogen...

 
gepubliceerd op 06-12-2016
 
 

Onlangs is groep 4a bezig geweest met techniek. De kinderen hebben hun eigen pennenbak gemaakt. Dat ging niet zomaar.... er moest worden gezaagd, geboord en getimmerd! Dat viel niet altijd mee, vooral het zagen was soms zwaar werk!
Maar wat...

 
gepubliceerd op 11-11-2016
 
 

Was een leuke les!

...
 
gepubliceerd op 19-10-2016
 
 

Elke week werken we in onze klas in de hoeken. We doen dan allerlei verschillende opdrachten rond een thema. Deze weken zijn we bezig geweest rond het thema samenwerken. Vaak gaat dat heel goed, soms is dat ook lastig: want wat doe je als iemand...

 
gepubliceerd op 11-10-2016
 

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |