Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 1-2c: bezoek Rijkswaterstaat
Groep 7b: fruitsculpturen
Meester van Dam jarig!
Groep 5b: fruittraktatie
Groep 4a: zelfgemaakte pennenbakken!

Plusklas groep 7-8

 

Groepsnieuws

 


Hallo allemaal,

Wij zitten in de Plusklas en willen daar graag iets over vertellen.
We zijn dit jaar begonnen met iets nieuws; we hebben namelijk een kast gekregen, waarin allerlei projecten zijn om te doen in de Plusklas. Het is een kast met twee torens en die heten de Pittige Plustorens.

We doen nu deze projecten:
Een ‘hoorspel maken’ door Emily en Aron,
‘Mijn vakantieparadijs’ door Timo en Joran en
‘Mijn droomschool’ door David en Anna.

Bij elk project heb je de volgende stappen: De onderzoeksfase, de ontwerpfase, de planningsfase, de uitvoeringfase en de afrondingsfase.
Je moet eerst een woordspin maken, daarna moet je een vragenlijst maken en de antwoorden zoeken en opschrijven.  Tenslotte maak je een ontwerp en voer je het uit.

Bij het hoorspel maken hebben we eerst verschillende personages verzonnen om een verhaal over te schrijven. Ook bedachten we van tevoren welke geluiden we in het verhaal willen hebben en hoe we dat kunnen laten horen. Wanneer dit allemaal af is, gaan we ons verhaal opnemen met een dictafoon en hebben we ons eigen echte hoorspel!

Bij het ontwerpen van het vakantieparadijs hebben we eerst gekeken wat we op ons onbewoonde eiland willen maken om er een leuk vakantieoord van te maken. We hebben een ontwerp geschreven en getekend en zijn aan de slag gegaan met het maken van een maquette. Hiervoor is een speciale doos met handige materialen die we kunnen gebruiken. Ons eiland bestaat uit zes verschillende ‘mini-eilanden’ en die maken we op schaal na van ons ontwerp.

Bij ’mijn droomschool’ hebben we eerst gekeken wat voor soort school we willen maken en toen hebben we foto’s gezocht die laten zien wat er op onze school te doen is. Hierna hebben we gekeken wat voor lessen we willen geven en we hebben de belangrijkste schoolregels opgeschreven. Als we dit helemaal af hebben maken we als verwerking een fotocollage van de opdracht.

We zijn enthousiast bezig en doen tussendoor nog allerlei andere dingen, zoals filosoferen, praten over de verkiezingen in Amerika, denkspelletjes en andere dingen.

Groetjes van Emily en Timo, ook namens Anna, David, Joran en Aron.

 

Gepubliceerd op 11-11-2016 door Elske Egas

Categorieën: categoryPlusklas groep 7-8

Bekeken: 286 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |