Johannes Calvijnschool Gouda

Basisschool op Protestants Christelijke grondslag

Groep 4a: zelfgemaakte pennenbakken!
Groep 1-2c: thema 'onderweg naar school'
Groep 5b: fruittraktatie
Groep 7b: fruitsculpturen
Groep 1-2c: bezoek Rijkswaterstaat

Schoolnieuws

 


Hierbij doe ik u de Nieuwsbrief toekomen van de maand maart (kan nog net). Buiten zien we dat het volop voorjaar is en in de tuin komen de planten weer tot groei. Wat een groot verschil als wij de beelden uit Afrika zien waar het zo droog en dor is en waar zo ontzettend veel leed is. Wij zijn in dat opzichten rijk gezegend. Het lijkt ons dan ook als christelijke school een goed idee om het zendingsgeld van de komende drie weken te besteden aan hulpverlening van de zo zwaar getroffen gebieden in Afrika. Wij willen u dan ook vriendelijk vragen om hierover met de kinderen te praten en er voor te zorgen dat zij niet vergeten om zendingsgeld mee te nemen.

Hieronder vindt u weer de data die voor de komende weken van belang zijn. Daarnaast zijn er nog andere “nieuwsberichten” waarvan ik hoop dat u ze met plezier zult lezen.
Voor in uw agenda

  • 1 april                     Alle kinderen hebben vandaag vrij.
  • 2 april                     Juf van de Wal (gr. 7A) is jarig! Van harte gefeliciteerd juf!                     
  • 3 april                     Voor sommige kinderen komt de schooltandarts langs. Deze kinderen zijn door de ouders hiervoor opgegeven.
  • 4 april                     Juf Koops (groep 4B) is vandaag jarig. Hartelijk gefeliciteerd juf!
  • 11 april                   Juffenfeest voor gr. 0 t/m 2.
  • 12 april                   Groep 0 t/m 4 zijn vrij.
  • 14 april                   Juf Egas (groep 7B) is vandaag jarig. Van harte gefeliciteerd juf!!
  • 14 t/m 17 april         Paasvakantie
  • 21 april                   Koningsspelen. Wij zijn dan om 13.00 uur uit.
  • 24 april t/m 5 mei    Meivakantie

Personeel
Juf van Veen, Juf Egas en Eline Hoogerwerf (adm.) hebben nog steeds last van een flink energie-tekort. De oorzaak is verschillend, maar het is wel de reden dat zij nog niet (volledig) aan het werk zijn. Wij hopen en bidden dat zij hierin geduld en kracht ontvangen en hiervan ook mogen herstellen.
Na de meivakantie zal juf Wassink niet terugkeren in verband met haar zwangerschapsverlof. Ook na dit verlof zal de juf niet terugkeren op onze school in verband met haar verhuizing naar Doetinchem. In de volgende Nieuwsbrief zal ik hier nog op terug komen. Tijdens haar verlof zal juf Lam de vervanging doen. Zij zal vanaf 10 april al meedraaien in de klas om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Schoolzaken:

Leerlingen:
Op 22 februari is er bij de familie Weerheim een dochtertje geboren. Zij heet Loïsa. Zij is het zusje van Nathan (gr. 5B), Jurrien (gr. 3B) en Roan (gr. 0). Op 5 maart is Sifra geboren. Zij is het zusje van Joël (gr. 8A), Jesse (gr. 5A) en Sem van der Hoeven (gr. 1-2D). Op 18 maart is de familie Klomp verblijd met de geboorte van Mette. Zij is het zusje van Jort (gr. 3B) en Hidde (gr. 1-2C). Wij willen alle drie de families van harte feliciteren met de geboorte van hun dochter en hen Gods zegen toewensen in de opvoeding.

 

Gevonden voorwerpen:
Onze kist met gevonden voorwerpen vult zich altijd heel snel met de meest uiteenlopende voorwerpen. Op 13 april gaan wij de kist weer leeghalen. Alles wat van waarde is gaat weg naar een goede bestemming. Mist u iets, kom dan snel langs om te kijken of het mogelijk in onze kist bij de kleuteringang zit!!!!!

 

Wandelen voor water
De groepen 7 hebben zich ingespannen voor mensen in Afrika. Zij hebben actie gevoerd om geld in te zamelen voor het slaan van waterbronnen. Dit is gedaan door mee te doen met een sponsorloop waarbij ieder kind ook echt liep te sjouwen met een aantal flessen water in z’n rugzak. Door deze actie is er in korte tijd het mooie bedrag van € 1991,50 opgehaald. Jongens en meisjes, geweldig!!!!!!!!

 

Medezeggenschapsraad:
Heeft u vragen of opmerkingen over het beleid van de school? Of juist over praktische zaken of andere schoolzaken? Laat het weten aan de medezeggenschapsraad (mr@calvijnschoolgouda.nl). Ten aanzien van de praktische zaken is het natuurlijk wel verstandig om eerst contact op te nemen met de leerkracht van uw kind of de directie van de school.

Met vriendelijke groet, J. van Dam

Gepubliceerd op 03-04-2017 door Elske Egas

Categorieën: categoryalgemeen

Bekeken: 348 keer

Geen reacties


Reageer

Dreef 200 | 2803 HE Gouda | 0182-513555 | calvijnschool@calvijnschoolgouda.nl |

© 2013. powered by emjee ICT diensten. |Inloggen |